Quantcast

Ο Κωστής Γεωργίου στη Βενετία

Ο Κωστής Γεωργίου στο Palazzo Mora

Ο Κωστής Γεωργίου στο Palazzo Mora

Έργα του καταξιωμένου γλύπτη και ζωγράφου παρουσιάζονται  στο πλαίσιο της 60ης Biennale.

Ο διεθνώς καταξιωμένος γλύπτης και ζωγράφος Κωστής Γεωργίου εγκαινιάζει τη νέα συνεργασία του με τη Belair Fine Arts–Kapopoulos Fine Arts και, στο πλαίσιο της 60ης Biennale της Βενετίας, που άνοιξε τις πύλες της στις 20 Απριλίου, το μνημειακό γλυπτό του “Equus” θα εκτίθεται στο Giardini Marinaressa έως τα τέλη της διοργάνωσης, τον Νοέμβριο.

To “Equus” Giardini Marinaressa

To “Equus” Giardini Marinaressa

Επίσης, τα γλυπτά του“Corpus” και “Eutopia” θα εκτίθενται μέχρι τέλη Νοεμβρίου στην κεντρική είσοδο του Palazzo Mora, στο πλαίσιο της ευρείας παγκόσμιας έκθεσης που οργανώνεται από το European Cultural Center υπό τον γενικό τίτλο “Personal Structures”.

Ο Κωστής Γεωργίου έχει πραγματοποιήσει πάνω από 150 ατομικές και 400 ομαδικές εκθέσεις σε σημαντικά μουσεία και γκαλερί της Ελλάδας και του εξωτερικού. Με το έργο του έχουν ασχοληθεί επιφανείς Έλληνες και ξένοι ιστορικοί τέχνης, ο ελληνικός και ο διεθνής Τύπος, ενώ έχουν εκδοθεί περισσότερα από 50 λευκώματα που αναφέρονται στη δουλειά του. Έργα του βρίσκονται σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο.  

Αυτή την εποχή, ο καλλιτέχνης ετοιμάζεται για την ατομική του έκθεση, με έργα ζωγραφικής και με μεγάλων διαστάσεων γλυπτά, στην Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair 2024 που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη με τη γκαλερί Agathi Kartalos, από τις 23 έως τις 26 Μαΐου.