Quantcast

Λασποβροχές και σκόνη μέχρι την Παρασκευή - Πότε έρχονται 35άρια

Επιδεινώνεται από σήμερα ο καιρός, καθώς ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Β. Αφρική πλησιάζει τη χώρα, φέρνοντας βροχές, καταιγίδες και σκόνη, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, σήμερα το πρωί το κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται στο νότιο Ιόνιο και θα αρχίσει να μεταφέρεται προς τα βορειοανατολικά και στην ουσία θα απασχολήσει ολόκληρη τη χώρα, χωρίς όμως έντονα φαινόμενα. Οι συννεφιές αναμένεται να κυριαρχήσουν στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα, ενώ σιγά σιγά από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα έχουμε την εκδήλωση βροχοπτώσεων, οι οποίες στα πιο νότια τμήματα θα συνοδεύονται και από ποσότητες αφρικανικής σκόνης.

Στην περιοχή της Θεσσαλίας, του βορειοδυτικού Αιγαίου και της Μακεδονίας, θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στο Ιόνιο με τοπικά μέτριες εντάσεις, ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι που θα προσεγγίζουν τα 6-8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κοντά στους 24-26 βαθμούς Κελσίου.

 

Συννεφιές θα επικρατήσουν στον ουρανό της Αττικής, οι οποίες θα αυξηθούν σιγά σιγά και κοντά στο μεσημέρι με απόγευμα θα συναντήσουμε και πρόσκαιρες τοπικές βροχές και λασποβροχές, όμως δεν θα είναι ιδιαίτερα έντονα τα φαινόμενα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότια στα 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα προσεγγίσει τους 25-26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένουμε πιο βαρύ καιρό προς τις απογευματινές ώρες, καθώς θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα προς την περιοχή της Χαλκιδικής και στις περιοχές της Θεσσαλονίκης που βρέχονται από το Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στο Θερμαϊκό στα 4-5 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά και νότια τμήματα θα επικρατήσει βαθμιαία πολύ ισχυρός βορειοανατολικός άνεμος, με τον υδράργυρο κοντά στους 24 βαθμούς.

Από την Παρασκευή, το κύμα κακοκαιρίας θα αρχίζει να μετατοπίζεται πιο ανατολικά και θα απασχολεί πολλές περιοχές της χώρας μας, ενώ ο καιρός από το Σάββατο θα αρχίσει να βελτιώνεται, καθώς τα φαινόμενα θα περιοριστούν προς την ηπειρωτική χώρα.

Η Κυριακή θα είναι μια μέρα με βελτιωμένες καιρικές συνθήκες. Θα έχουμε αστάθεια προς την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα τις απογευματινές ώρες, όμως η ηλιοφάνεια αναμένεται να επικρατήσει στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε ότι η σκόνη που σηκώνεται από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής και μετατοπίζεται προς τη χώρα μας δεν θα είναι ιδιαίτερα έντονη όπως τον προηγούμενο μήνα και θα κρατήσει από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή, καθώς από το Σάββατο με τη βοήθεια και των ισχυρών βοριάδων μέσα στο Αιγαίο, θα εξασθενήσει το φαινόμενο. Η παρουσία της αφρικανική σκόνης θα είναι πιο έντονη στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN.

Από το τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανέβει ξανά η θερμοκρασία, ενώ δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τους 33, ακόμη και τους 35 βαθμούς Κελσίου το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου.