Quantcast

Νότια Αφρική: Μειώνονται οι ελπίδες για τους 44 εργάτες που έχουν παγιδευτεί σε κτίριο που κατέρρευσε

Οι συγγενείς των 44 εργατών που έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια κτιρίου στην πόλη Τζορτζ της Νότιας Αφρικής περίμεναν με αγωνία για τέταρτη ημέρα σήμερα, καθώς τα βαρέα μηχανήματα εργάζονταν στο σημείο σε μια μάχη απέναντι στον χρόνο για την εύρεση επιζώντων.

Από τους 81 ανθρώπους που ήταν στο σημείο όταν κατέρρευσε το πενταώροφο κτίριο τη Δευτέρα, έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 8 ενώ 29 είναι ζωντανοί, 16 εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις δημοτικές αρχές της πόλης Τζορτζ.

Τα στοιχεία των αγνοουμένων δεν έχουν γίνει δημόσια γνωστά αλλά ένας κατάλογος ονομάτων κυκλοφορεί μεταξύ των συγγενών που έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο από τη Δευτέρα, περιμένοντας απεγνωσμένα ειδήσεις για τους αγαπημένους τους, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο SABC.

Μια μπουλντόζα μετέφερε σπασμένα κομμάτια από πλάκες τσιμέντου από το κτίριο που κατέρρευσε, το οποίο έχει πλέον μετατραπεί σε ένα σωρό ερειπίων. Στο σημείο είχαν μεταφερθεί ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι για να συνδράμουν στον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Η τραγωδία προκάλεσε εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλη την πόλη, με τοπικές εταιρίες να παράσχουν εξοπλισμό και εθελοντές να στήνουν πάγκους προσφέροντας καφέ στους συγγενείς των αγνοουμένων και τους διασώστες.

Τα μέλη των ομάδων διάσωσης ακούν ήχους από τους παγιδευμένους επιζώντες, δήλωσε την Τρίτη αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών, αλλά έκτοτε δεν έχει υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Τα αίτια της κατάρρευσης του κτιρίου δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Ο πρόεδρος της χώρας Σίριλ Ραμαφόσα έχει ζητήσει τη διενέργεια έρευνας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters