Quantcast

«Σαν σκηνικό από τον Άρη, σύννεφα σκόνης...»: Εικόνες από την Αθήνα κάνουν τον γύρο του κόσμου

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες «αποκάλυψης» του Αθηναϊκού ουρανού που σκεπάστηκε από την αφρικανική σκόνη, που παραμένει μέχρι και σήμερα στην πρωτεύουσα.

Ο διεθνής Τύπος παρακολούθησε το σπάνιο φαινόμενο και η επέλαση της αφρικανικής σκόνης έγινε είδηση σε πολλά ειδησεογραφικά Μέσα, που παρομοίασαν της εικόνες με σκηνικά από άλλο πλανήτη.

«Τα διάσημα ορόσημα της πόλης να μοιάζουν περισσότερο με σκηνές από τον Άρη»

Η βρετανική Daily Mail έγραψε ότι τα αξιοθέατα της Αθήνας μοιάζουν περισσότερο με σκηνικά από τον Άρη.

«Η σκόνη από την έρημο Σαχάρα έβαλε χθες την Αθήνα σε πορτοκαλί χρώμα, καθώς τα σύννεφα που έπνεαν από τη Μεσόγειο Θάλασσα έκαναν τα διάσημα ορόσημα της πόλης να μοιάζουν περισσότερο με σκηνές από τον Άρη», ανέφερε το βρετανικό μέσο.

BFTMV: «Σύννεφο άμμου εισέβαλε στον ουρανό πάνω από την Αθήνα»

Το γαλλικό BFMTV, επισήμανε ότι η «Αθήνα και η νότια Ελλάδα βυθίστηκαν σε μία σχεδόν αρειανή ατμόσφαιρα».

To γαλλικό μέσο μετέφερε τις δηλώσεις του Κώστα Λαγουβάρδου, διευθυντή μετεωρολογικής έρευνας στο Αστεροσκοπείο Αθηνών, σχετικά με το φαινόμενο.

«Ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του από το 2018», δήλωσε ο Κώστας Λαγουβάρδος, προσθέτοντας: «Πρόκειται για το σοβαρότερο επεισόδιο συγκεντρωμένης σκόνης και άμμου που μεταφέρεται από τη Σαχάρα από τις 21 και 22 Μαρτίου 2018, όταν πυκνά σύννεφα εισέβαλαν κυρίως στο νησί της Κρήτης».

Guardian: «Η Αθήνα κατακλύζεται από πορτοκαλί ομίχλη»

Με τον παραπάνω τίτλο, η βρετανική Guardian μίλησε για «καταιγίδα σκόνης της Σαχάρας στην Ελλάδα», τονίζοντας ότι οι ελληνικές αρχές προειδοποιούν ότι οι συγκεντρώσεις σκόνης μπορούν να μειώσουν το ηλιακό φως και την ορατότητα, ενώ τα αυξανόμενα επίπεδα των λεπτών σωματιδίων ρύπανσης ενέχουν κινδύνους για την υγεία.

«Σύννεφα σκόνης που μεταφέρθηκαν από τη Σαχάρα κάλυψαν την Αθήνα και άλλες ελληνικές πόλεις την Τρίτη, ένα από τα χειρότερα τέτοια επεισόδια που έχουν πλήξει τη χώρα από το 2018, δήλωσαν αξιωματούχοι», έγραψε η βρετανική εφημερίδα.

CNN: «Η Αθήνα γίνεται πορτοκαλί, το Ελσίνκι λευκό, καθώς ο καιρός στην Ευρώπη κάνει την έκπληξη»

Μια κίτρινη-πορτοκαλί ομίχλη σκόνης από την έρημο Σαχάρα έχει καλύψει τμήματα της Ελλάδας, αναγκάζοντας τις αρχές να εκδώσουν προειδοποιήσεις για την υγεία και δημιουργώντας θεαματικά σκηνικά, έγραψε το αμερικανικό CNN.

«Η ελληνική μετεωρολογική υπηρεσία δήλωσε ότι οι καιρικές συνθήκες την Τρίτη ευνόησαν την κίνηση της σκόνης από την Αφρική και αυτό εμφανίστηκε σε "αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα", ιδιαίτερα στα νότια της χώρας» , επεσήμανε το αμερικανικό μέσο.

ABC: «Αρειανός ουρανός πάνω από την Αθήνα»

Και το αμερικανικό δίκτυο ABC μίλησε για «αρειανό ουρανό» πάνω από την Αθήνα.

«Ο ουρανός πάνω από τη νότια Ελλάδα έχει αποκτήσει πορτοκαλί απόχρωση, καθώς τα σύννεφα σκόνης που μεταφέρθηκαν στη Μεσόγειο Θάλασσα από τη Βόρεια Αφρική καταπλάκωσαν την Ακρόπολη και άλλα ορόσημα της Αθήνας»

Πρόσθεσε ότι «οι ισχυροί νότιοι άνεμοι των τελευταίων ημερών έχουν επίσης αναζωπυρώσει τις πρώιμες πυρκαγιές που εκδηλώνονται εκτός εποχής στα νότια της χώρας».