Quantcast

Διαλειμματική νηστεία: Ποιο είναι το κλειδί της επιτυχίας της για απώλεια βάρους, σύμφωνα με έρευνα

Η διαλειμματική νηστεία είναι της μόδας τώρα τελευταία και πολλοί άνθρωποι έχουν καταφέρει να χάσουν βάρος με τη συγκεκριμένη μέθοδο διατροφής και να το διατηρήσουν. Ποιο είναι το κλειδί της συγκεκριμένης δίαιτας; Μελέτη αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας της διαλειμματικής νηστείας.

Με τη διαλειμματική δίαιτα νηστεύετε για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια καταναλώνετε όλες τις θερμίδες σας κατά τη διάρκεια ενός διατροφικού παραθύρου. Οι έρευνες δείχνουν ότι υπάρχουν πολλά οφέλη από τη διαλείπουσα νηστεία, όπως η απώλεια βάρους και η ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Johns Hopkins έθεσαν αυτή τη φορά ως στόχο να προσδιορίσουν αν ο αριθμός των θερμίδων που καταναλώνει ένα άτομο ή ο χρόνος κατανάλωσης των γευμάτων οδηγεί στην απώλεια βάρους. Με τη διαλειμματική νηστεία, οι διαιτώμενοι συνήθως περιορίζουν τη θερμιδική τους πρόσληψη σε ένα χρονικό παράθυρο κατά τη διάρκεια της ημέρας ή με ορισμένα σχέδια, παραλείπουν γεύματα για μια ολόκληρη ημέρα.

Διαβάστε το δημοσίευμα στο oloygeia.gr